Marieke Bemelman
Voormalig voorzitter Stichting 1001-Vrouwen en voormalig voorzitter Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs.
www.1001-vrouwen.nl

Een vrouwelijke kijk op reizen… Jazeker, die bestaat! De serie Reislustige vrouwen laat je meereizen met historische vrouwen die de moed en nieuwsgierigheid hadden om eigenzinnig de wereld te verkennen. Hun reislust kwam voort uit verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid.

Deel 1, Elise’s Parijs, bevat een selectie uit haar (vaak humoristische) reisdagboek, aangevuld met informatieve feiten over het toenmalige, roerige Parijs. Zo ontstaat een levend beeld van een vervlogen tijd, waarin reizen voor vrouwen nog helemaal niet zo vanzelfsprekend was.


Frank Oostdam
Directeur/Voorzitter ANVR
www.anvr.nl

“Waar je ook als reiziger bent, in elke uithoek van de wereld loop je Nederlanders tegen het lijf. Dat was in vroegere tijden ook al het geval. Alleen; die stoere reisverhalen van vroeger worden gedomineerd door louter mannen.

Dat er ook ondernemende vrouwen zijn geweest die door het reisvirus werden gegrepen, is jammer genoeg onderbelicht gebleven.

Frieda van Essen gaat daar met haar project ‘Nederlandse reislustige vrouwen’ gelukkig verandering in aanbrengen. En dat werd tijd! Een prachtig voornemen dat ik van harte ondersteun en warm aanbeveel.”